10.31.2009

10.30.2009

The spirit is back

Nu tycker jag om Halloween igen... Ska vara en häxa, och är in the process att färga håret lila aktigt. Fuchsia... så kanske mer lila-rosa. Vi får se. Spännande :)

10.29.2009

Jag vill ha tid att skapa!

Usch och fy. Vy och fe... Halloween ar har.
Brukar tycka att det ar en trevlig umm... hogtid? Man far bli barn igen, leka dress up och kla ut sig hur som helst. Superskoj! Tyvarr sa har jag varit sa himla upptagen den har terminen. Jag har inte ens haft tid att komma upp med en bra Halloween kostym... :( Inte ett enda litet forslag ens en gang, och absolut ingen ide hur jag ska genomfora det. Och Halloween ar pa.. lordag! Om tva dagar. Ikvall ar forsta Halloween partajet som jag ska ivag pa.
Jag vill ha tid! Tid att skapa en kanonbra kostym.
Forra aret var priceless- Pippi.
Jag vill vara kakmonstret fran mupparna (se, har en ide anda). Men maste hitta nat blatt och lurvigt... not going to happen.
Kanske bara ska undvika Halloween i ar. Lagga mej i sangen. Krypa ner under tacket och bara blunda hela helgen...

10.28.2009

Blickar framat och haller humoret uppe

Forsta kvallslektionen ar precis avklarad. Skont! Mailade in min mid-term for den har kursen (Concpetual Issues in Graduate studies) tidigare idag. Harligt att ha det avklarat. En midterm to go... men den ar inte forns om tva veckor.

Avslutade ocksa en article review som jag ska lamna in i min Crisis Communication kurs imorgon, och sa ska jag presentera den i klassrummet, sa jag maste trana lite pa det i natt och imorgon bitti. Imorgon maste jag aven avsluta min Research Proposal for den maste lamnas in pa kvallen. Ar som tur ar bara en proposal pa vad jag ska gora, 3 sidor.. men den maste ju goras.

Just nu sa haller jag pa och creatar Exam 2 for en av kurserna jag ar TA for.

Annars sa jobbar jag pa mina 3 25-sidor research papers... phew. En manad kvar nu. Ser fram emot att beta av uppsatserna en efter en, da och da. Snart ar det jullov!

10.26.2009

Ganska så läskig dröm...

Drömde att jag hade en liten katt. En svart katt. Den tyckte inte alls om andra katter, utan stod mest och fräste åt dom. Men mej gillade den. Jag lämnade den ute bara för en liten stund för att hämta en hink jag kunde fylla upp med blåbär. När jag kom tillbaka stod min stackars katt i rygg, attackerad av en vit igelkott. Jag försökte rädd min katta så jag tog tag i igelkottsvansen och dängde den i marken. Den vita igelkotten låg i en pöl av blod, men reste sig igen och började jaga mej och katten. Vi låste in oss på en toalett, medans kotten försökte öppna dörren...

... tur att jag vaknade upp från den och sen hade en rolig dröm istället. Intensiva nätter... lite jobbigt för jag är så trött när jag vaknar. Natten ska ju vara en stund av vila.

10.25.2009

...

"Let us dance in the sun. Wearing wild flowers in our hair"
-- Susan Polis Schutz

Lycka är...

... att hitta en oöppnad färsk påse Salt & Blandat.

10.22.2009

Fran 9.30 pa morgonen till typ 9.30 pa kvallen...

Inne pa den attonde timmen i skolan... Det ar ju en himla tur att jag tycker sa mycket om det har stallet och att de tar hand om oss bra. Annars skulle jag ju ha gatt under for lange sen.
Lektion om en halvtimma. Bara tre timmar kvar da!

10.21.2009

Kontorschoklad

Usch for onsdagskvallar... lektion, ugh.. men sa har nagon lagt ett par pasar med chocklad pa kontoret. Fri att ta av! Mmmm. Den har onsdagskvallen ar inte alltfor dalig anda :)

10.20.2009

Where the wild things are

Jag och Buck lyxade till det lite så här i början av veckan och gick på bio igår kväll! Jättemysigt. Vi såg 'Where the wild things are' ('Till vildingarnas land' är den Svenska titeln tror jag). En vacker film om Max som hittar på satyg i sin vargkostym, biter sin mor och springer iväg... han hamnar i en fantasivärld där han hittar vildingar och blir deras konung. Filmen var ömsom varm och glad för att sedan bli mörk och sorgsam. Definitivt sevärd... så om du vill ha lite fantasi och magi i tillvaron- gå och se den!

10.16.2009

Volunteer work

Ibland så funderar jag på om det verkligen är bra att voluntära på ett animal shelter. Det är ju bra för djuren för dom får ju komma ut och röra på sig och inte bara sitta i burarna... Men är det verkligen bra för mej?

Senast jag var där, igår så såg jag 1 hund, 3 hundvalpar, 2 katter och 8 kattungar som jag ville ta hem och ta hand om... Tur att jag tänker och inte bara går efter min intuition i det läget.
Alla var ju så söta! Nu hoppas jag bara att det kommer folk som vill ta hand om dom.

10.12.2009

lite sömnig

I Norman igen efter ett väldigt vackert bröllop.
Men nu är jag trött. Riktigt trött. Alldeles för trött för att orka skriva.
Ska sova nu. Och plugga, och jobba, och träna och....
Förhoppningsvis har jag catchat upp med allt innan Fredag.

10.09.2009

Ljus

And off to California for the weekend :)

10.07.2009

morker

En och en halv timma kvar av lektionen... 
Sen research i en timme.
Det ar host och kallt ute idag. Regn och regn. Det regnar uppifran och eftersom cykeln jag cyklar pa inte har stankskarmar sa regnar det aven underifran. Mycket klader hangandes pa tork nu.
Morkt och ruggigt.
Nu vill jag bara fa skjuts hem och lagga mej bredvid fastmannen och sova.
2,5  timmar.
Jag ar trott idag.

10.06.2009

Jag är en hemskt elak människa

Jag hade nyss ihjäl ett kryp med min sko.
Känner mej hemskt elak nu. Krypet hade ju egentligen inte gjort mej något. Hemskt är det att ha ihjäl något bara för att man är rädd för det. Krypet var nu riktigt läskigt. Det hade kroppen av ett bi. Ben av en spindel, dock bara 6. Tentakler och hoppade som en syrsa.
Jag tänkte ta upp det i handen, men det bara hoppade iväg... och jag var rädd för att bli biten, eller stungen eller vad-det-nu-är-syrsor-gör....

10.05.2009

Hårfärg

Färgade om håret igår. Helt själv, och rätt snyggt blev det!
Ville få bort den hemska kanten mellan de gamla slingorna och det nyväxande håret. Färgade håret en nyans mörkare (toppen blev lite ljusare än innan så det blev rätt jämnt). Sen gjorde jag några slingor på det. Och tur nog blev det stiligt så jag kan stolt säga att det är hemmagjort!

10.04.2009

Sunday

"Look at everything as though you were seeing it
either for the first or last time.
Then your time on earth will be filled with glory." -- Betty Smith

10.02.2009

Breakdown av mitt dygn

Måndag -- Fredag (om man tar aktiviteterna och delar de på 5 dagar)

Sova: 8 h
Jobb: 4 h
Lektioner: 2 h
Äta, laga mat, duscha etc. 2 h
Voluntärarbete: 1 h
Träning: 2,5 - 3 h
Transport (till och från skola, träning etc.): 1 h
Plugga: 2 h
Varva ner innan sömn: 1 h

Puh... inte undra på att jag är trött på Fredagar...

10.01.2009

Hur fungerar det?

Varfor ar en vanlig brodskiva (rostbrodsmodell) smatrist och inte allt for apptitretande, medans den vanliga skivan efter att ha suttit i en rost ar en delikatess? Hur fungerar det?

Rostad brodskiva med Nutella pa ar dessutom oemotstandligt!