9.29.2010

O ljuvliga träning

Idag hade jag ett utmärkt träningspass.
5 varv av:
400 m
30 box hopp
30 medicinbolls kast (boll framför bröst, benböj och sen stöt bollen upp mot väggen. Ta emot och ner i benböj på en gång utan att stanna)

Det var svett. Lite mer svett. Och totalt nersvettad. Blodsmak i munnen. Kramp i magen. Sväljande av kväljningar. Brännande muskler. Ben som inte svarade. Ett huvud som kopplade bort tankar och bara körde.

Ett alldeles underbart pass med andra ord.

Host... eller blev det var?

Ibland sa flyger timmarna bara fram. Jag tyckte att jag nyss steg upp och anda ar klockan snart 2 pa eftermiddagen. Tva timmars lektion, en timmes lasning, traning och sen kommer klockan vara nastan 8 nar jag kommer hem igen. Hur ska man hinna med allt man behover nar tiden springer ivag?

Som tur ar sa har vadret borjat coola av. Den har veckan har vi "bara" haft 27 grader som varmast, och 12 som kallast. Hosten ar har! Det ar en underbart frisk och krispig luft pa morgonen. Kanns som en svensk var. Liknande vaderlyckokanslor.

9.27.2010

Vilken tur att jag alskar bocker

Sista veckan i September och jag har en hel HOG med saker att gora. Rattar prov, fyller i viktiga papper, gar pa lektion, researchar och laser. Laser och laser och laser. I helgen laste jag minst 500 sidor. Ett par bocker, nagra artiklar, skolbok och sa borjan pa en annan bok. Jag har raknat ut att ett tempo pa ungefar en halv bok om dagen ar bra. Bokhogen darhemma bara vaxer och vaxer. Hittar en massa intressanta bocker genom InterLibraryLoan sa jag far de skickade till skolbiblioteket- helt gratis.

For ovrigt sa bakade jag en fin och fluffig russin-kanel limpa. Och igar sa gjorde jag de basta tunnbroden i varlden!

Polarbrod slang er i vaggen!

9.23.2010

Forberedelsepepp!

Nar Oktober drar igang sa gar jag och Buck pa en Raw Food Diet i en manad. Genom de 31 langa dagarna sa ska vi enbart (helst) ata okokt mat. Alltsa, massvis med frukt och gront och baljvaxter. Det ska bli intressant. Vi ater rattsa halsosam mat som det ar, men ar daliga pa det dar med gronsaker. Sa nu jaklar :) Ska bli intressant att lara sig mer om mat. Jag har aldrig riktigt tankt pa alla intressanta saker man kan gora med gronsaker. Igar till exempel, sa lagade Buck "Raw Food Pasta": Strimlad Zuchini med sas till. Mycket gott. Och valdigt nyttigt.
Det ska ocksa bli intressant att se hur kroppen reagerar till en kost med farre e-medel, konserveringsmedel, sotningsmedel osv. Mer som det borde vara liksom.

Vet dock redan nu att jag kommer att fuska och slinka ner nagra fikan da och da.

9.21.2010

Hosttraningen ar officielt igang

Antligen! utbrast min kropp nar jag korde igang med hosttraningen i sondags. Startade upp lite latt med Pilates. Nu ar det crossfit som galler till 100%, iallafall september ut. Latt pass igar. Idag tog det mig 31 minuter att kora fem rundor av: 250 m rodd, 10 (95lb) front squat, 10 incline situps, 20 boxhopp.
Imorgon har jag vila, sen blir det hart torsdag, fredag OCH lordag.

I can't wait!

9.11.2010

Tänk om...

... jag faktiskt kunde motivera mig till att sätta mig ner och göra saker på en gång utan att skjuta upp de hela tiden. Vad mycket snabbare jag skulle få allting gjort! Å andra sidan så skulle jag ju få tid över då att göra det jag gör när jag skjuter upp jobbet... så egentligen tar de väl ut varandra. Kanske inte är så dumt att procrastinate iallafall. Jag jobbar ju ändå som bäst under deadline press!

9.08.2010

Kan man överdosera på koffein?

Ibland så tror jag det... oftast efter att jag har druckit en kopp kaffe. Visste väl att kaffe inte var nyttigt för varken kropp eller själ!

9.06.2010

Vardagen is back

Vardagen har kommit igång ordentligt och jag har pluggat ikapp en veckas skola! Nu gäller det bara att ligga i så jag inte halkar efter. Har teman på uppsatser att bestämma- vilket är det allra svåraste. Vad vill jag egentligen skriva om, och hur kan jag vinkla det så att det passar in i just den här kursen? Har tre sådana att brottas med nu framöver. När jag väl har kommit på det brukar det inte vara så många problem - utöver att faktiskt sätta mig ner och göra...

Jordgubbssaft står och puttrar på spisen. Förbereder för squashplättar. Läsningen klar för dagen, bara lite research kvar på att-göra listan. Och sen är min kväll fri :)

9.02.2010

So you think you can cook?

Vad behovs for att mitt sjalvfortroende ska skjuta i hojden? En sommar av nya recept och matlagning pa alla olika nivaer. Fran muffins och gratanger till lyxlax och egengjord vaniljkram. Roliga recept och allt har ju gatt sa bra.

I'm a lean, mean cooking-machine

Sa igar provade jag pa Falafel. Inga problem tankte jag. Det ar ju kul att laga mat. Anda tills jag skulle fritera de sma bollarna i olja. INGET gick som det skulle. Bollarna bara disintegrerade framfor ogonen pa mig. Situationens jobbighet gick upp for mig och halvt hysteriskt stirrade jag pa bollen som fratte i oljan. Fram till den sekunden hade jag liksom tyckt att det har med att laga mat var roligt.

Buck la en lugnande hand pa min axel och sa att det sakert skulle bli bra anda. BRA? Jag slet kastrullen fran plattan och tankte att det nog inte blir nagon kvallsmat. Men sen slog det mig, stekpannan! Falafel-burgare. Och det blev bra, battre an vanliga Falafel. Sa nu ska jag prova mig fram till den ultimata Falafel-burgar-smeten.

Uppfinningsrikedom- aven kallad matlycka.

9.01.2010

Från Helsingfors Olympiastadion till skolbänken...

Vadå slungas in i verkligheten fort. Först så upplever man den absolut roligaste tävlingen någonsin. Klädd i blågult. På en Olympiastadion med publik. Publik! Det är man inte bortskämd med. Damlaget fick också knäppa Finskorna på näsan. Inte illa. Full fart på en rolig bankett. Sen, helt plötsligt vaknar man på ett flygplan i Stockholm. Danmark. Chicago. Oklahoma City. Och sen vaknar man i skolbänken.

Verkligheten knackar verkligen inte på försiktigt utan slungar upp dörren rakt i ansiktet på mig.

Nu är jag här. Äckligt varmt fuktigt väder. Affärer som varken har smaksatt creme fraiche eller fryst persilja och dill. Jobb. Skola. Research. Uppackning. Vardag.

Men så har jag ju min Buck. Fästmannen. Och det är ju alldeles underbart att få vara tillsammans igen efter en hel evighet.