2.22.2011

I'm a Ping-Pong-Playa... wannabe

Kände att jag borde uppdatera här.. men det händer ju ingenting!
Jag bara läser, läser och läser. Intervjuar och transkriberar... Efter ikväll så är första vändan redo och jag kan börja analysera. wohoo... ska försöka få ihop en artikel som jag kan skicka till NCA (Nactional Communication Association) konferens. Vore ju kul om man kunde få åka och presentera. Den deadlinen är Mars 16 så jag ska jobba på den i helgen.
Annars så ska jag försöka skriva själva stödbenen för mitt projektarbete imorgon, Tors och Fredag... så mycket som möjligt i alla fall. Vill ha det mesta färdigskrivet och i ett dokument istället för i 250 som nu ligger på min Desktop.
Det spelar ingen roll hur intressant ämnet är... just nu är det tradigt!

Tur att jag kan kila in lite ping-pong mellan skola och träning. Piggar alltid upp att slå maken! Funderar på en karriär som ping-pong-player.. vore inte så dumt.

Dagens höjdpunkt: Knöt upp en tvättlina och torkade tvätten ute. Äntligen!

2.15.2011

Jag är i princip inte bara gift till Buck... utan även till mitt slutprojekt!

Jag håller just nu på med min första intervjusväng. Phew. Det är tidskrävande, tålamodskrävande och planeringskrävande.
Varje intervju är cirka 20 minuter, vilket inte är alltför hemskt. Men så ska jag sitta och transkribera (heter det så på Svenska?) alla intervjuer... jag började idag. 4 minuter är lite mer än en fullskriven datasida--enkelt radavstånd. Så 20 minuter borde vara gånger 5. Så kanske 6 sidor. Jag har 12 intervjuer inbokade just nu. 12*6=72 sidor.
Sen ska jag göra en till intervjuvända... det kommer bli ungefär 72 sidor till. Så i slutet av den här terminen så kommer jag ha skrivit minst 144 sidor. Enkelt radavstånd. Och det är bara forskningen. Vilken tur att jag skriver hyffsat fort!

Det är planeringskrävande för alla schemor ska passa ihop. Som tur är så är det inga face-to-face intervjuer utan för att de ska vara anonyma så kör vi på Skype. Min forskningsassistent hjälpte mig genom att ha eleverna signa upp för förberedda Skype namn. De ska sen använda de för att kontakta mig. I teorin så är de anonyma.

MEN.. (och det är här tålamodet kommer in) i praktiken sabbar de allt för mig. Det verkar vara svårt för vissa elever att förstå att jag faktiskt inte vill veta vilka de är. De mailar mig med sina namn. Och de berättar vem dom är när vi Skypar. SUCK. Det är som att de vill göra det så svårt som möjligt för mig att följa forskningsprotokoll... jag skrattar lite rått varje gång någon incident händer.

Idag så skickade jag SMS med en elev för att bestämma en tid. Skrev att jag är upptagen mellan 5 och 7. Fick ett svar, 5 är kanon! Det kanske låter elakt, men jag kunde inte annat än att skratta...

2.05.2011

Second Hand Inspiration

Ingen meditation igår..pga snö! Klostret hade stängt. Där ser man. Vi hann iallafall med att storhandla, och en sväng förbi Asiatiska marknaden. Nu ska vi nog överleva en vecka till...! I brist på meditation och skolgång så satt jag och kikade på klänningar igår kväll. Hittade en massa fina. Blev inspirerad att gå till Goodwill och försöka hitta lite fynd.

2.03.2011

Vad ska man säga?

Nu är vi inne på snowday nummer fyra. FYRA! Jag vet inte om jag har så många kommentarer runt i kring det... förutom att allting better be running på Måndag igen.
Sveriges mästerkock kikar jag på nu. Jag vill vara med. Inte som deltagare, men däremot som matsmakare. mmmm. Allt ser ju så gott ut!
Själv så mästerkockade jag tidigare idag med egengjord hummus på levande bröd. Det var gott!

2.01.2011

Snö i drivor!

Jaha... så fick vi två snödagar. Lediga idag OCH imorgon för att vädercentret varnar för att vara ute och köra i snön. INTE bra det här. Min plan var att rekrytera elever för intervjuer... verkar som om jag får vänta tills Måndag. En vecka sen innan jag har hunnit börja med min egna research. Men men... hoppas jag får 10-15 frivilliga och kan få in alla någon gång i mitten av nästa vecka. Vore det bästa.
Jag har precis kommit in från en cykeltur till gymet. Körde en snabb crossfit och spöa Buck i pingis (3-1 i matcher)! Det var ruskigt svårt att cykla både dit och hem... de stora vägarna gick kanon för där var det plogat och/eller nerkört. Men de små. Hu! Det var jobbigare att cykla än att träna idag...
Nu ska jag avnjuta banana skins, mitt nya favvogodis. Torkad banan i kokosnötolja. Mums!
Blir också raw food brödtorkning idag. Till våra raw burgare. Och till det lite raw grönkåls chips. Vi firar våran en månad i stor stil. Kanske en flaska vin också!