5.14.2008

Skola i maj...

Jag trodde jag skulle vara extremt deprimerad och önska jag var någon annanstans... jag menar, det infiltrerar ju så dramatiskt på mitt sommarlov! Ett sommarlov som jag har haft de senaste .....*tänker* .... 16 (tror jag det är) åren. Aldrig tagit en sommarkurs, alltid haft lov...

Som tur är så har jag en extremt spännande och intressant kurs! Interactive advertisement. Låter rätt häftigt, och det är roligare för varje dag som går!
De första två timmarna av lektionen så jobbar vi med flash 3.0 och lär oss det lite granna. De sista två timmarna så konstruerar vi en kampanj för Segway Human Transporter. Ett fordon som går mot riktningen "grönt tänkande" och alternativa fordon.

Inte för att göra reklam, men här är deras hemsida: www.segway.com

I flash så har jag i flash konstruerat en replika av den vänstra slideshowen som ni ser där och håller jusdt nu på att konstrura en replika av den högra bilden med länkarna på! Jättehäftigt! Vi följer visserligen tutorials, men jag lyckades komma på hur man konstruerar knappar (de på den högra bilden som ändrar färg om man rör med pekaren över dom), och imorgon så ska jag länka till en sida från de knapparna som jag gjorde idag.
Det är jätteroligt att jobba med det, och de två första timmarna av dagen bara flyger iväg. Är väldigt frustrerande ibland men ju mer man lär sig desto roligare är det. Flash 3.0 är för mej en extrem utmaning, en som jag gärna rusar in i.

I våran kampanj så har vi hittills intervjuat folk med en survey, och så skrivit en kort uppsats om hir vi tycker grönt tänkande, Segway och biologiska kretslopp hänger samman. Ska bli spännande att se vad vi ska göra där sen. Jag har ju aldrig haft en advertising kurs förut.. så jag känner mej som en nybörjare bland alla andra som har haft alla möjliga kurser och kan allting redan... Men också den här delen är utmanande och jag har hittills haft 3 intressanta dagar och lärt mej nästan mer än vad jag gjort på en hel termin i övriga kurser.

En kurs i maj var inte så dumt trots allt.. iallafall inte den här!

1 kommentar:

A-K sa...

Vad kul de låter!! Jag har också en rolig kurs nu :)