2.15.2011

Jag är i princip inte bara gift till Buck... utan även till mitt slutprojekt!

Jag håller just nu på med min första intervjusväng. Phew. Det är tidskrävande, tålamodskrävande och planeringskrävande.
Varje intervju är cirka 20 minuter, vilket inte är alltför hemskt. Men så ska jag sitta och transkribera (heter det så på Svenska?) alla intervjuer... jag började idag. 4 minuter är lite mer än en fullskriven datasida--enkelt radavstånd. Så 20 minuter borde vara gånger 5. Så kanske 6 sidor. Jag har 12 intervjuer inbokade just nu. 12*6=72 sidor.
Sen ska jag göra en till intervjuvända... det kommer bli ungefär 72 sidor till. Så i slutet av den här terminen så kommer jag ha skrivit minst 144 sidor. Enkelt radavstånd. Och det är bara forskningen. Vilken tur att jag skriver hyffsat fort!

Det är planeringskrävande för alla schemor ska passa ihop. Som tur är så är det inga face-to-face intervjuer utan för att de ska vara anonyma så kör vi på Skype. Min forskningsassistent hjälpte mig genom att ha eleverna signa upp för förberedda Skype namn. De ska sen använda de för att kontakta mig. I teorin så är de anonyma.

MEN.. (och det är här tålamodet kommer in) i praktiken sabbar de allt för mig. Det verkar vara svårt för vissa elever att förstå att jag faktiskt inte vill veta vilka de är. De mailar mig med sina namn. Och de berättar vem dom är när vi Skypar. SUCK. Det är som att de vill göra det så svårt som möjligt för mig att följa forskningsprotokoll... jag skrattar lite rått varje gång någon incident händer.

Idag så skickade jag SMS med en elev för att bestämma en tid. Skrev att jag är upptagen mellan 5 och 7. Fick ett svar, 5 är kanon! Det kanske låter elakt, men jag kunde inte annat än att skratta...

Inga kommentarer: