12.21.2007

"Äkta Amerikansk Hamburgerdressing"

Äkta?
Falsk maknadsföring så det skriker om det.
Här är jag, i Amerikat, landet på andra sidan Atlanten, landet där man tycker det borde finnas äkta amerikansk hamburgerdressing. Men icke sa nicke. Snopet värre.

Där går jag på Walmart och försöker shoppa ingredienter till de hemmagjorda burgarna vi ska göra på kvällen, och jag har allt. Burgarna, brödet, tomater, ost, sallad, pickles, avocado, senap, you name it. Bara en sak fattas mej. Dressingen. Jag går igenom hyllorna från höger till vänster, upp och ner, men hittar inget som faller mej i smaken.

Frågar en av upp-plockarna var jag kan hitta hamburgerdressing. Han tittar lite skumt på mej, men vill ändå försöka hjälpa, så han drar iväg mej till oändliga sorter av majonäs. Majonäs? Nej, det var inte riktigt det. Hamburgerdressing liksom.
Jaha, tycker han. Kliar sig på skallen och tittar verkligen förundrat på mej.
Måste vara accenten tänkte jag, han funderar på varifrån jag egentligen kommer.

Nästa, och sista, stoppet blir salladsdressingarna. Men det var ju inte heller rätt... jag tackar iallafall grabben för hjälpen och slopar lomörat ut till bilen.

Väl hemma så ställer jag frågan var de gömmer hamburgerdressingen i det här landet. Va? Vi använder inte dressing på våra hamburgare, det finns inte. Inte någonstans.

Men findus då, eller felix, eller vem det nu än är, de marknadsför ju sin ÄKTA amerikanska hamburgerdressing. Men om det då inte finns sån i det här landet, hur äkta är den då egentligen?

Jag känner mej lurad, nåt så totalt.

Inga kommentarer: