5.03.2009

Fayetteville, Arkansas.

Twilight enligt dictionary.com:

twi⋅light

[twahy-lahyt] Show IPA –noun
1. the soft, diffused light from the sky when the sun is below the horizon, either from daybreak to sunrise or, more commonly, from sunset to nightfall.
2. the period in the morning or, more commonly, in the evening during which this light prevails.
3. a terminal period, esp. after full development, success, etc.: the twilight of his life.
4. a state of uncertainty, vagueness, or gloom.

Så att de hade släggan tidigt på morgonen är inte så lå ngsökt ändå, även om jag (och de flesta jag känner) refererar twilight till kvällen.

Tävlingen skulle ha börjat klockan 10, men blev flyttad till 9 (vilket bettyde att jag behövde stiga upp klockan 6 på morgonen! ugh). Var på en öde idrottsarena runt 7.45. Vägde in släggorna och sen bara hängde och väntade. Det började regna lite och en storm var nära. Släggan blev flyttad till 9.30. Första flighten kastade sina 3 kast och jag värmde upp. När d et blev min tur att kasta in kom en till storm. Vi sprang till bilen och for till Walmart för att inhandla lite matsäck. Runt 11 började det klarna upp igen och 11.30 fick vi börja kasta in.

Efter timmar av regn var hela arenan dränkt. Dräneringen fungerade inte riktigt... släggringen var fylld med vatten. Det var som att kasta i en liten sjö. I ärlighetens namn var det ganska roligt. Det klaffsade och stänkte i varje snurr. Höll fötterna kalla och huvudet vaket. Jag tycker om dåliga väderförhållanden (även om jag tycker bättre om bra förstås) för jag är rätt bra på att hålla mej lugn och kasta väl, medans motståndet freakar ut och tycker inte alls om regn och blött... Hade ett par bra kast. Slutresultatet blev 58.43. :)

Efter jag hade kastat så kom det ett par stormar till och herrarnas slägga blev även den uppskjuten massor. När de var klara tog det två timmar att köra igenom diskusen för damer (trist). Sen blev det storm igen. och den här gången på riktigt. Tornado signalen hördes och vi såg molnen flytta sig riktigt fort. De klumpade sig samman och liksom sjönk närmre och närmre marken.


Vi tog våran minibuss och åkte hem till Norman. Ing et mer tävlande för kastarna den helgen. Tur att jag var så tidigt på morgonen!

1 kommentar:

A-K sa...

Det låter ju som ett fantastiskt resultat, med tanke på vädret! Alla din träning i det svenska regnrusket som gjort dig stabil ;)