12.14.2010

Dessa elever...

Idag fick jag ett mail från en av mina elever. Hon frågade om jag tyckte att hon skulle ta sista provet för att försöka få ett bra betyg. Jag tyckte att det kan ju inte jag bestämma. Men sa att såklart hon ska ta det så hon iallafall har försökt och slipper ångra det. Men så bestämde hon sig ändå för att inte ta den. Pucko.

Men det var ju trevligt att bli rådfrågad istället för bespottad av elever som tycker att de inte alls har det betyg de är värda... Är alltid intressant hur elever bryr sig mot slutet av terminen, när de har fått smådåliga betyg genom hela kursen... det är liksom inte förns på slutet som det går upp för de att de kanske inte kommer få ett A. Och då klagas, klagas, klagas det. Jag har kämpat så hårt hela kursen och skulle bli alldeles bedrövad om jag fick ett B och förstörde mitt GPA. Jaså, jaha... men då kanske du skulle ha pluggat lite mer och fått ett bättre betyg än C på proven?

En av professorerna jag jobbar med håller med om att det här är den klagosammaste skaran hittills... kanske det som är trenden, ungar har blivit bortskämda. De vill ha mer än vad de vill jobba för.

(Jo, jag håller nog på att bli gammal).

1 kommentar:

Marie sa...

You go girl!!! give'm hell! :)