12.11.2010

Fy fan...

...är inte bara två av de orden Buck lärde sig när han hälsade på förra sommaren, utan vad jag tycker om alla dessa förbaskade hundar som springer runt överallt. Hundarna är inte så fy fan, men deras ägare! Har man nu en hund, så kan man väl se till så att den inte springer runt som en galning över hela samhället och jagar stackars cyklister?!
Häromveckan fick jag svagt hjärtstopp när en liten bitsk hund springer efter cykeln och skäller på mig. Den var jag inte så rädd för, eftersom allt jag egentligen behlvde göra var att kicka till den lite, men den skrämde mig i mörkret.
Idag däremot, fick jag hjärtstopp och livnöd. Jag cyklade glatt hemåt i vinterblåste, när plötsligt två stora hundar kommer rusande rakt emot mig. Jag svänger runt på cykeln så fort jag kan och trampar som en dåre. Men det är så många krokar på vägen och jag måste bromsa. Hör hundarnas tassar som flyger över marken och deras flåsanden alldeles bakom nacken. I det här tillfället cyklar jag som en galning, hoppar över kanter och cyklar på gräs för att slippa svänga och tappa fart. Jag har tappat andan för flera sekunder sedan och har paniken i strupen. Så jag bara skriker, rakt ut. Blev så rädd och förtvivlad att jag bara skrek. Inte visste jag att jag kunde skrika så... Som tur var blev hundrackarna trötta fortare än mig och vek tillbaka därifrån dom kom. Jag cyklade skakandes hem med tårar i ögonen och kippande andetag. Tur att en stor trygg kram väntade på mig hemma. För det var fan inte kul.
J***la hundägare. Om man inte kan ta hand om en hund så ska man fan inte ha någon.

Eftersom djur är temat för dagen, kan jag ju fortsätta med att berätta att en mus i vårat hus är fångad. Lite ledsamt. Musen hade ju egentligen inte gjort oss något. Jag önskar vi kunde ha gjort upp en deal så att den stannar i garaget om vi ger den valnötter. Men möss är svåra att samtala med. Det intressanta är att ostarna är borta från alla 4 fällor. En mus i en fälla med 3 ostbitar runt omkring. Frågan är då, packade 1 mus på sig alla ostar för att fastna i den sista fällan? Eller har vi en till mus i vårat hus?

1 kommentar:

Hilma sa...

Åh jag HATAR när sånt där händer! Just hundar oxå. blev ju påhoppad av en liten jävel när jag var ute å sprang å gubbfan sa inte åt den eller nått utan försökte bara ställa sig på kopplet som låg på marken. Då kände jag oxå tårar kan jag säga!