1.13.2011

The Pre-Honeymoon del 2/3: Grand Canyon

Efter Vegas begav vi oss inte alls till New Mexico som jag påstod för något inlägg sen, utan till Flagstaff. Vi kom fram vid 12-tiden och dök ner i säng. På morgonen väcktes vi av vit snö och bestämde oss för att kanske inte försöka mountainbika... vi var inte riktigt redo att ge oss ut i vadhög snö. Istället blev det Grand Canyon nästa.

Snö i Flagstaff

Oj vad det var vackert! Den är så oändligt magnifik. Ett stort hål. Vi bestämde att vi ska dit någon gång på våren och vandra så vi får se på undret nerifrån också.
The Grand Canyon Winter Experience

Efter några timmar vid kanjonen tog vi en slingrig väg ner för bergen till Sedona. Bilen längst fram körde minst 10 under speed limit, hela tiden! Gissa om bandet av bilar bakom (minst 15 stycken) var irriterade...

Som tur var kom vi ner för berget och anlände till Chocolate Tree Cafe. Ännu en dag av rawlicious mat. Vi delade pa levande falafel och burrito. De hade även mängder av levande choklad därinne och vi kunde ju bara inte gå utan att ha köpt på oss lite godsaker också!

Vägen därifrån gick tillbaka upp för det stora berget vi precis kom ner för... som tur var gick det snabbare uppför än ner. Vi anlände Albuquerque (lärde mig att stava det på vägen), New Mexico vid 12-tiden. Hittade vårat Motel 6. Utanför stod det tre polispilar. Shit, tänkte vi. Ska vi verkligen bo här? Vi tittade på varandra och bestämde oss att vi var trötta nog för att faktiskt stanna. Checkade in och tjuvlyssnade till polisen. Det var ett familjedrama. Vuxna dottern hade kastat ut sin handikappade mor från hotellrummet för att bo där själv med sin man... problemet löstes med ett eget rum till mamman.
Vi tog våra nycklar och hittade rummet. Grannen var heltatuerad med ett hakkors i pannan. Vi suckade, tittade än en gång på varandra och sa uniont att New Mexico är nog inte vårat ställe...

Med regeln för dörren, huvudet på kudden och sömngrus i ögat somnade vi ändå sött.

Inga kommentarer: