1.12.2011

The pre-honeymoon del 1/3: Las Vegas

Vi tog en liten honeymoon pa hemvagen fran Kalifornien. Istallet for att aka 28 timmar rakt igenom som vi gjorde nar vi akte vasterut, sa tog vi det lugnt med dagliga etapper.

Eftermiddagen den 6:e Januari (som ocksa ar en viss writer's fodelsedag) sa vi hejda till familj, packade in oss i bilen och begav oss osterut. Varat forsta stopp var Las Vegas. Planen var att komma dit pa kvallen, hitta ett hotellrum och sen ut och gora stan. Bad idea.
Inte ett enda hotell/motell hade ett ledigt rum (forutom deras king suites for hundratals dollar). Nar vi ringt runt till 20 gav vi upp. Lesson learned: Ak aldrig till Las Vegas utan att ha ett forbokat rum!

Vi korde runt lite och hittade till slut (och med hjalp av Buck's smarta telefon) ett motel i narheten av Blue Diamond. Bonnie Springs. Jag vackte en stackars dam na jag ringde pa deras nattklocka, men vi fick tag pa ett rum och kunde (antligen) ga och lagga oss klockan 4 pa morgonen.

Nar vi vaknade vid 10 sa var vi ypperligt fascinerade over stallet vi hamnat pa. En ranch i Nevada's oken. Hastar precis utanfor dorren, vackra berg i bakgrunden och kaktusar sa langt ogat kunde na. Vi laddade vara mountainbikes och drog ivag till Cottonwood valley. Ypperligt stalle att cykla pa!

Oknen valkomnade oss med roliga stigar, gegga, mycket fart och spanning. Vi sag till och med en vild asna, en burro! Den lunkade lugnt fram pa vagen och brydde sig inte det minsta om oss. Solen sken och det var sno pa marken. En alldeles perfekt dag for mountainbiking. Lesson learned: Oknen ar perfekt for mountainbiking pa vintern.

Vi bytte lite smidigt om i bilen, sprayade lukta-gott-splash (Victoria's secret kind, mmmm) och korde sen till en raw food restaurang: Go Raw Cafe. Avnjot enchiladas och nutloaf. En levande kaffe pa det med notgradde gjorde dagen till ett annu storre lyckorus.

Kvallen avslutades med en runda genom Las Vegas Strip. Kikade pa hotellen, gambla lite och hade en allmant trevlig tid. Vid 20-tiden begav vi oss av och anlande i Albuquerque, New Mexico vid midnatt...

1 kommentar:

AK sa...

bilder, bilder, bilder. bilder!!!!!!!