3.31.2011

Jag kan, jag vill, jag ska

Intervju 2 är pågående. SKÖNT! Sen är det bara att göra lite edits, organisering, analysering, resultatskrivning och en avlsutning. Bara och bara... tillräckligt med jobb för mig.
Som tur är har det blivit varmt ute igen. Jag har kunnat smyga ut ur min täck-kokong och faktiskt göra saker utan att frysa till is.
Solen ger energi :)

3.23.2011

Made my day

For ett tag sen sa tvittrade jag om min grona juice som var underbart smaskig. Och det inspirerade annat folk till nya juicer! Trevligt :)

3.22.2011

Now- we're waiting

Det ar nastan jobbigare att sitta och vanta an att gora saker.
Alla uppsatser vantar pa feedback. Green Card papprerna har blivit inskickade.
Sa ja, vantans tider.

Det jobbiga ar att om tva veckor nar jag har min feedback, da blir det hardjobb i ett par dagar innan jag maste vanta tva veckor igen for nasta omgang feedback.

3.19.2011

Progress

Alla papper för Green Cardet är samlade. Nästan. Väntar bara på några från Buck's mor. Jag fixade korten idag. Vi hade lite fotostudio hemma. Istället för att betala 10 dollar för 2 kort (jag behövde 5 av mig och 1 av Buck) så betalade vi 40 cent för vitt papper och 46 cent för framkallning av 6 kort av oss båda. Tur man har digitalkamera och dator!

Jag har nu 73 sidor skrivna. De har gått igenom en första edit av mig. Imorgon ska jag skriva ett kapitel till. Sen iväg på review... spännande att se hur sågad man blir.
Nästa vecka ska jag planera defense date, planera in alla intervjuer igen. Veckan efter intervjua, transcribe och analysera. Skriva ner resultat. Diskussion. Editera det första jag skrev. Det borde ta ungefär en vecka. Sen in på review igen.
Två veckor senare borde jag ha bra kommentarer så jag kan göra en sista edit. Formatera allt och sen lämna in den för att se om jag får lov att försvara den. Sen blir det försvar. En sista edit och så lämna in slutprodukten. Phew. Skönt att målet ändå är så nära. Mer än halvvägs dit!

3.17.2011

Finally!

Antligen ar det over! Nu har doktorn fyllt i alla papper, och sa snart vi lyckas ta vara kort sa skickar vi in dom.
Jag har varken syfilis eller tuberkulos. Ar immun mot vattkoppor och har fatt alla sprutor jag behover. Puh! De kan ialla fall inte underkanna mig for halsoproblem :)
Jag hade ett litet sammanbrott idag nar jag skulle hamta upp papprerna dock. De sa, kom forbi imorgon sa ar de klara och bara att hamta upp. Du behover INTE vanta. Jag kommer dit och vad far jag gora? VANTA i 25 minuter. Jaja. Kunde ju vart varre.

For ovrigt sa researchar jag lite just nu pa internationella studenter (anvander mig av internationella studenter adaptions teori... eller vad man ska kalla den... i min uppsats). och det sags att: "the move to a new environment is cited as one of the most traumatic events in a person's life" (Brown & Holloway, 2008). De ar mitt liv fyllt av traumatik alltsa. Har gatt igenom denna traumatiska upplevelse fyra ganger. Och har minst tva till i framtiden. Vet inte om jag haller med, men det var ett intressant konstaterande.

3.16.2011

Immigration, del 2

Åkte tillbaka ända in till the City för att gå igenom del två av min immigrationsundersökning.
Tydligen så hade de gjort själva "physical" förra gången. Så jag antar att det var mina tre andetag som en tant lyssnade på och mina svar att jag inte har problem med mina leder. På 10 sekunder tog hon reda på att jag var hälsosam... och det måste man betala för?

Idag så var det ju då dags för del 2. Jag blir inkallad och en tant frågar mig varför jag är där och vad som ska göras nu. Ja, det är ju INTE jag som är läkare här. Jag har faktiskt ingen aning om vad som ingår i del 2...
Så jag får sitta och vänta och vänta. Tur att jag tog med mig min uppsats som jag kunde renläsa där jag halvlåg på en brits.
Äntligen kommer en doktor in. Tittar på min arm och säger att tuberkulos är negativt. Och sen är jag klar. Mina blodresultat var tydligen inte riktigt klara än så jag måste åka tillbaka imorn igen och hämta upp alla papper. Frustrerande. Så kul tycker jag inte att det är att köra fram och tillbaka.

3.15.2011

Frustration och sprutor

ÅÅÅÅÅÅH! Vad frustrerande läkarbesök kan vara. Var på mitt första, av två, besök igår. Jag gav de mina vaccinationsrecords och de sa, ja vi ser ju att du har blivit vaccinerad mot mässling, men inte stelkramp.
Jodå, tyckte jag, nog har jag fått stelkrampssprutor allt. Så jag pekade där det stod stelkramp (tetanus). Ja, det stod tetanus i parantes.
We cannot read that. How do we know it's tetanus?
Det står ju där.
But it's not the kind of record we understand. We can only read the Oklahoma ones. You need to go to Oklahoma Health Department and translate it.
GAAAAH! Hur förstår man inte att det är tetanus när det står tetanus? De sa att det inte var gångavstånd till OHD, så jag fick vänta på Buck som var ute på ärenden. Vi drog dit och en dam stämplade mitt Oklahoma vaccine records och så tog de äntligen emot det.
Sen tappade de mig på blod och sprutade in saker under huden på mig. Huh. Imorgon ska jag tillbaka och läsa av resultaten. Förhoppningsvis är jag immun mot vattkoppor och inte tuberkolos-positiv. Sen är det bara ett papper vi väntar på från Buck's more och kan ÄNTLIGEN skicka in alla jäkla papper och stora checkar. Då blir man ûber-fattig igen, men hoppas allt går fort och bra så jag kan få börja leta jobb.... och kanske åka hem en sväng (yeah right, så fort kommer det inte att gå).

För övrigt deklarerade jag igår. Ska skicka in idag. en $tusenlapp tillbaka i fickan. Jag gillar't!

3.11.2011

Uppe med Tuppen

God morgon klockan 4.30 på morgonen. Det är ju att vara uppe med tuppen ibland.
Målet var att skjutsa min käre vän Go och hans kompisar till flygplatsen. De skulle till Japan för att fira vårlov.
Men, snacka om dålig timing. Precis innan de ska hämtas så ringer Go och berättar att det precis varit jordbävning i Tokyo. Att flygplatsen är stängd och alla plan inställda.
T R I S T. Jag hoppas att allt blir säkert i Japan så snart som möjligt. Tråkigt om han skulle missa ett lov med sin familj.

Själv har jag inga sådana dilemman. Men jag funderar över om jag ska gå och sova eller ta nytta av den här tiden med lite städ, tvätt och disk. Hjärnan är inte på än, så plugga orkar jag inte. Men andra nyttigheter har jag ju aldrig tid med annars... det är en idé. Sen gå och träna när gymmet öppnar. Så kanske jag är mogen för en tupplur på eftermiddagen sen.

3.10.2011

Jag vill inte

Nästa vecka blir det doktorsbesök. Usch och fy. Inte nog med att det kommer bli hemskt, det kommer kosta en tusenlapp (SKR) också. Jäkla immigrationsregler. Som säger att man måste göra sin doktorsundersökning på speciella ställen. Annars kunde jag ju ha fått gjort göra det där jag har försäkring och kan få G R A T I S. Men nej då. Speciellt ska det vara.

De ska säkert dra blod (så då kommer jag säkerligen svimma) och så ska de sätta in någonting under huden på mig som ska sitta där i T V Å dagar. Kul. två dagars illamående. Bara för att se om jag har tuberkulos. Det kan jag ju berätta nu att jag faktiskt inte har så kan vi bespara oss allt trubbel. Jag är redan nervös och jag ska inte dit förrän Måndag... och Onsdag så de kan ta ut den där jäkla plattan och mäta resultat.

TUR att Buck är ledig på Måndag så han tvinga dit mig. Och ta hand om mig efter allt elände jag måste gå igenom. Positiva är att vi har en groupon kupong på ett medelhavscafe där uppe i Oklahoma City, så vi ska passa på att ta det när vi ändå är i knutarna. Det ser jag fram emot!

3.07.2011

Second Life och Undervisning

Eftersom att jag fått förfrågan om att berätta mer om Second Life, here it goes:

Kursen som jag assisterar är kallad Race and Gender in the Media. Eleverna lär sig om hur vi kategoriserar människor beroende på ras, kön, klass osv. och observerar också hur det framstår i media. En del av målet med den här kursen är att för eleven att lära sig hur hon eller han ser världen och att andra ser den annorlunda. Eleven är satt utanför the comfort zone, speciellt när det handlar om att analysera sina egna privilegier. Och att förstå hur andra som är olika en själv uppfattar samhället och uppfattas i samhället. Så det är en kurs som jobbar med några känsliga frågor och en kurs som (vad jag har uppfattat hittills) eleverna växer mycket i. De får ett annat perspektiv på samhället (i alla fall för en liten stund, tills det glöms bort igen).

De uppgifterna jag skapar till eleverna är först och främst baserade på deras kursbok. Kursboken består av olika korta artiklar. Hittills har vi gått igenom avsnitt som handlar om: Ras, Kön, Ethnicitet och Sexualitet.
De första uppgifterna handlade om att lära sig att jobba i Second Life (gå, stå, chatta osv.) och när de loggade in för första gången så var skapade de en varsin avatar. Den analyserade dom för att förstå varför de skapade den som dom gjorde, vad som hade influerat dom.
Annars så har eleverna besökt olika platser på Second Life, pratat med andra medlemmar, försökt att skapa diskussioner om de här ämnena. De har även gjort sin egen ethnografi där de besökte olika platser, analyserade deras kultur och jämförde sedan platserna. Sedan knyter jag också in en av läsningarna i deras kursbok så att de ser sammanhanget med det dom gör till själva kursen.
Jag ger eleverna ganska strikta riktlinjer på vad de ska ha med i uppgifterna. För att veta att de faktiskt besöker olika platser så är de tvungna att ta kort. Beroende på uppgiften så guidar jag de till delar av Second Life som knyter ihop det. Den senaste handlar till exempel om sexualitet och de ska därför besöka "LGBT-friendly" delar av världen.

Jag skulle nog inte säga att Second Life är varken bra eller dåligt. Det beror ju mycket på vad man gör det till. Jag tror att virtuella världar har mycket potential när det gäller undervisning. Många av eleverna har till exempel sagt att det är mycket roligare, och de spenderar mer tid på uppgifterna när de "upplever" exempel istället för att läsa om dom. Å andra sidan så är det ju elever som inte alls tycker om ideen och ser sådana ställen som oprofesionella. Det var iallafall deras inledande åsikter (efter ett par uppgifter).

Jag tror inte att man ska mötas i Second Life istället för i ett klassrum, för jag tror man förlorar mycket av den personliga kontakten och eleverna blir distanta. Men som tillägg till klassrumsundervisning tror jag på virtuella världar. Jag tror också att det kan vara bra för online-kurser att ha en bas i Second Life där eleverna kan "träffa" varandra och läraren om de så behagar.

För att sammanfatta: undervisning i Second Life har både sina plus och minus. Men jag tror att om eleverna är tillräckligt mogna, de har bra uppgifter (som mina elever såklart har!), och det är ett tillägg till klassrumsundervisning så tror jag på Second Life.

Nytt ansvar

Har ju helt glomt bort att beratta att jag har blivit uppgraderad :) Som jag ser det. Den har terminen sa har professorn jag jobbar med lagt in Second Life uppgifter for att jag ska kunna gora min forskning (och for att hon ar valdigt intresserad). Sa JAG har hand om 150 poang av denna kurs. Hela kursen ar 1,000 poang, sa det ar inte en san stor chunk. Men jag ansvarar for att konstruera uppgifterna. Sa vad de gor ar helt upp till mig! Tjanat ihop en sak jag kan bygga in i mitt CV. Kanns som om jag behover mycket sant nar jag ska ut i jobbmarknaden om inte alltfor lange. Men, det ser jag fram emot.

3.06.2011

Karl-Alfred strength on the way

Efter lite pepp från mor imorse åkte jag iväg till kontoret, satte mig ner och analyserade och skrev. En uppsats under review av professor. Phew!
Det är så mycket lättare att editera när man har lite kommentarer och ideer om vad man faktiskt har gjort "rätt" eller "fel". Imorgon ska jag analysera samma intervjuer för mitt slutarbete och skriva ihop den delen av uppsatsen. Även den ska lämnas in till review så jag kan fixa upp den innan andra delen av arbetet är på G.

Ikväll lyckades jag också sammanställa alla Green Card papper, och lägga de på en hög. Ringa och beställa tid hos en doktor för undersökningen jag måste göra. Hu och pu. Tuberkulos-test. Tydligen så sätter de in något under huden på en som ska sitta där i två dagar...! Usch, usch, usch. Jag som absolut inte tycker om när något konstigt är i min kropp. Får ju panik av sprutor, och nu ska den sitta där i två dagar. Ska se till att boka tid när Buck är ledig så han kan köra dit mig och sen dra in mig till doktorn och hålla fast mig så ska det kanske gå.

Lagade även lite mer spenatsoppa! Det är tredje kvällen i rad... och imorgon blir det den fjärde. Men det är ju så gott. Och snart är jag lika stark som Karl-Alfred!

3.05.2011

Juicemania

När jag nu är inne på vackraste i världen... Härnäst vill jag stolt presentera, den vackraste gröna juicen i världen! Och en av de godaste med för den delen.

Juicemania

Den vackraste ringen i världen!


Här är den då till slut. Den absolut vackraste ringen i världen :)
Maken påminde mig om att jag hade en hel motorcykel på fingret.
Det är ansvarsfullt. Och också väldigt vackert att titta på!

Tack för komplimangen UPS!

I förrgår så kom det ett paket levererat till Buck med UPS. Han var inte hemma, så jag hade uppgiften att ta emot paketet. UPS-gubben knackar på dörren. Jag öppnar. Han stirrar på mig och sen kikar han över axeln på mig, in mot huset, medans han säger:
Actually, you have to be 21 to sign for this package....so if...

Jag stirrar tillbaka på honom i en menande ton (en, jag-är-faktiskt-en-vuxen-och-rätt-gammal-ton).
Yeah, so you have to be 21 to sign (som om jag inte förstod första gången han sa det).
Ok then. Let me sign.
Oh, you're 21? oh.... well, ok. here then (räcker mig förvirrat signeringsplattan)

Igår hade jag en halvdeppig dag, men den blev gladare när maken överraskade. Mer om det nästa gång jag tar en paus i mitt analyserande...